Озарете празниците с подаръци от света на иновациите

Тази година перфектните коледни подаръци идват от Samsung и създават истинско премиум преживяване

В днешния бързо развиващ се свят, технологичните иновации се явяват като ключов двигател за промяна и прогрес. Компании и иноватори от целия свят насочват усилията си към създаването на новаторски технологии, които не само променят начина, по който функционираме, но и създават нови перспективи за бъдещето.

Изкуственият интелект вече играе решаваща роля в технологичните иновации. Алгоритми за машинно самообучение и невронни мрежи променят начина, по който компютрите обработват информация. Технологии като разпознаване на образи, гласови асистенти и автономни системи използват изкуствен интелект за създаване на по-ефективни решения.

Интелигентни устройства преобразяват изцяло начина ни на живот, навиците ни, работата ни, и начина по който общуваме с другите. Смарт джаджите в домовете, автомобилите и дори тези на ръката ни, улесняват живота ни и предоставят нови възможности за управление на здравето и ресурсите ни.

Технологичните иновации са онзи двигател на напредъка, който чертае нови хоризонти за бъдещето, чрез които светът става по-свързан и интелигентен. Такова преживяване обещава и технологичния лидер Samsung Electronics Co., Ltd, който непрекъснато разширява границите на иновациите, като оформя начина, по който живеем, работим и се свързваме. От смартфони и телевизори до часовници и таблети, ангажиментът на Samsung да развива технологиите, поставя компанията в челните редици на нововъзникващите тенденции, а нейният ангажимент за устойчивост гарантира отговорен и напредничав подход към технологичния напредък.  

Предефиниране на мобилните технологии с Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5

Иновациите и отдадеността на Samsung при сгъваемите устройства създадоха невероятно многофункционални модели. С непоклатима убеденост в потенциала на сгъваемия формат, съчетан с възможностите за научноизследователска дейност и производство от световна класа, Samsung непрекъснато усъвършенства и оптимизира серията Galaxy Z. От създаване на съдържание на новия Flex Window на Galaxy Z Flip5 до безпроблемно извършване на няколко задачи едновременно на Galaxy Z Fold5, настоящата серия сгъваеми устройства Galaxy отговаря и дори надминава индивидуалните ни нужди.

Новият Samsung Galaxy Z Flip5 е стилно сгъваемо устройство, което се побира в джоба и е създадено да изразяваме себе си. Без изобщо да отваряме устройството, можем да прегледаме обажданията си, да върнем пропуснати повиквания, и да отговорим на текстови съобщения в движение с помощта на Quick Reply. Можем да правим селфита с невероятно качество със задната камера благодарение на по-широкия Flex Window и да създаваме зашеметяващи кадри от всеки ъгъл и то без ръце с помощта на FlexCam. Мощната камера на Galaxy Z Flip5 сега идва с решенията на изкуствен интелект, за да вдъхне живот на всяка снимка. Когато е затворен, Galaxy Z Flip5 предлага още повече възможности за работа. От Flex Window, можем бързо и лесно да получим достъп до полезна информация, а с Media Controller[ii] можем да си пуснем любимата музика. 

Samsung Galaxy Z Fold5 е пионер в трансформирането на ежедневната продуктивност с надежден и голям екран и издръжлива батерия в най-тънкия и лек Fold досега. Със 7,6-инчовият главен екран можем да правим повече неща в движение и да гледаме съдържание в широк размер и без прекъсвания, така че да се насладим на любимия си филм в портретен или пейзажен режим.

Подобреният Taskbar идва с динамична производителност, което позволява бързо да превключваме между използваните приложения. Новоусъвършенстваната drag and drop функция също може да повиши производителността при преместване на съдържание между приложения и екрани. С hidden pop-up дадено приложение може да продължи да работи на заден план, докато в същото време гледаме видеосъдържание на цял екран и говорим с приятели в плаващ изскачащ прозорец отстрани на екрана. Новата по-тънка и компактна S Pen Fold Edition улеснява воденето на бележки и записването на идеи в реално време, и се побира в джоба ни.

И това не е всичко, петото поколение Galaxy Z Flip5 и Fold5 се отличават с повече рециклирани материали в сравнение с предишните поколения от сериите, включително рециклирано стъкло и алуминий, и рециклирани пластмаси, произведени от изхвърлени рибарски мрежи, варели за вода и PET бутилки.

Нови стандарти в таблетите с Galaxy Tab S9

Изцяло нов играч в категорията си, Samsung Tab S9 осигурява изживяване в премиум дизайн, независимо от това дали играем на любимата си игра, гледаме видео съдържание или четем книга. Новият таблет е с 14.6-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей и HDR10+, което дава оптимизация на цветовете за всяка сцена и всеки нюанс с изключително богата палитра и подходяща яркост. Режимът Eye Comfort намалява напрежението за очите благодарение на над 70% по-ниски нива на синя светлина. С него оживяват и най-дребните детайли, като всички изображения, графики и анимации изглеждат кристално ясни.

Забавлението на таблетите от серията Galaxy Tab S9 е оптимизирано и благодарение на пространствения звук, осигурен от 20% по-големи четворни говорители с AKG система и Dolby Atmos обгръщащ пространствен звук. За да имаме аудио изживяване като на кино, можем да персонализираме настройките на звука за гейминг, слушане на музика, провеждане на видео разговори и др. А благодарение на Smart Book Cover, която стои самостоятелно, можем да ползваме устройството както в портретна, така и в пейзажна ориентация за гледане със свободни ръце.

Всяко премиум Galaxy Tab S9 устройство идва с допълнението, което всички харесваме най-много: Galaxy S Pen. Таблетите от серията Galaxy Tab S9 и стилусът S Pen предлагат изживяване, максимално близко до писането на хартия. Сега те са с IP68 рейтинг за водо- и прахоустойчивост, и отварят много повече възможности за изразяване на идеите ни. S Pen Creator Edition е с дизайн от текстуриран материал за удобен захват и по-широк ъгъл на наклона, който прави създаването на съдържание по-интуитивно.

С функцията Multi Window, на екрана могат да са активни до три приложения в организиран изглед за лесна употреба. Например едновременно можем да търсим нещо в браузър, да извадим снимка от Samsung Gallery и да нахвърляме идеи в  Samsung Notes, всичко това на един екран. Благодарение на опцията Pop-Up View, приложенията може да се изобразяват като плаващи прозорци, докато изцяло се показва началният екран.

Създадена да вдъхнови спонтанността и креативността, и да подобри производителността, серията Galaxy Tab S9 е мощен инструмент за творчески изяви и създаване на забележително портфолио с нови и подобрени приложения за всяка индивидуална потребност. Приложението GoodNote предлага съвсем ново изживяване при писане и водене на бележки за Android, като е достъпно ексклузивно само за потребители на Galaxy таблети. Освен това, бележки, създадени в GoodNotes на всички платформи могат лесно да се споделят и да се редактират съвместно в реално време.

Galaxy TabS9

С отличителното изживяване, което осигурява, серията Galaxy Tab S9 се вписва безпроблемно в Galaxy екосистемата. Ползването на различни креативни инструменти е лесно когато таблетите Galaxy Tab S9 се свързват с други устройства. Функцията Multi Control прави копирането, поставянето или преместването на текст и изображения между таблети и смартфони безпроблемно, като ни позволява да управляваме смартфона си през Galaxy Tab S9 тъчпад.

Серията Galaxy Tab S9 е още един пример за ангажимента на Samsung да създава технологии, които подобряват живота ни, докато свежда до минимум въздействието си върху околната среда без компромис. В сравнение с предходни поколения, серията Tab S9 включва широка гама от рециклирани материали както във вътрешните, така и във външните компоненти.

Персонализирани съвети от Galaxy Watch6

В ерата на цифровата революция, технологията прониква във всекидневния ни живот, преобразявайки начина, по който взаимодействаме с информацията и следим активността си. В този контекст смарт часовниците изпъкват като интелигентен аксесоар, съчетаващ стил и функционалност в едно. Samsung Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic не правят изключение от концепцията за моден аксесоар, който обогатява начина, по който се свързваме с дигиталния свят и следим своя здравословен начин на живот. С иновации в дизайна и функционалността си, те продължават да съблазняват потребителите с усъвършенствани възможности и стилове, правейки ги незаменими аксесоари за съвременния потребител.

Серията Galaxy Watch6 дава ценна информация, която може да доведе до положителни промени ден и нощ, като предлага персонализирани и практични съвети, препоръки и мотивация. Отчитайки факта, че по-доброто здраве започва с по-добрия сън, Samsung ни помага да оптимизираме ритъма си през нощта така, както организираме деня си, с фокус върху три ключови елемента за по-добър сън: разбиране на индивидуалните модели на сън, изграждане на по-добри навици и създаване на благоприятна за съня среда.

Надграждайки върху водещите функции за сън и уелнес, серията Galaxy Watch6 вече предлага подробен анализ на факторите за оценка на качеството на съня – обща продължителност на съня, цикъл на съня, време на будуване, както и физическо и психическо възстановяване. Освен това, Galaxy Watch6 предлага и функцията консистентност на съня, която дава информация за периодите за заспиване и събуждане.

С подобрената функция „Инструкции за добър сън“  можем да имаме персонализирани инструкции, съвети и напомняния, които са достъпни както от китката, така и на свързан смартфон. Когато е време за лягане, Galaxy Watch6 може да ни помогне в създаването на идеалната среда за сън, като автоматично променя настройките на свързаните домашни електронни устройства и включва режима „Сън“ на часовника и телефона, за да заглуши известията, да затъмни екраните и дори да активира новия инфрачервен сензор Invisible LED на часовника, за още ценни здравни съвети без допълнително разсейване от светлината.

Фитнес функциите стават още по-персонализирани, за да ни поддържат мотивирани през цялото време. Функцията „Телесен състав“, с ключовите физически данни като скелетна мускулатура, базов метаболизъм, телесни течности и процента на мазнините в тялото, дава пълна картина на тялото и физическата ни форма и ни предлага индивидуален подход за поставяне на цели, проследяване на напредъка и напътствия чрез персонализирани фитнес, а сега и хранителни съвети чрез новото партньорство с Whisk[iii].

Новата функция „Персонализирана зона на сърдечен ритъм“ анализира индивидуалните физически възможности и задава пет оптимални нива на интензитет на бягане, за да можем да задаваме собствените си цели въз основа на своите способности – от изгаряне на мазнини до високоинтензивни тренировки. В допълнение към над 100-те съществуващи функции за проследяване на тренировка, новодобавената функция „Проследяване на бягането“(Track Run) записва бягане по писта, докато с функцията „Персонализирана тренировка“ можем да изготвим и следваме своя индивидуална тренировъчна програма.

Към съществуващите функции за следене на кръвното налягане и електрокардиограма, новата функция „Уведомяване за нарушен сърдечен ритъм“ ни подава данни за състоянието на сърцето, например чрез проверка на сърдечния ритъм, който може да предполага скрита аритмия (AFib) – дори по време на сън. Galaxy Watch6 също така дава възможност за измерване на температурата на кожата през нощта, за да даде ценна информация, включително и проследяване на менструалния цикъл.

Galaxy Watch6 и Watch6 Classic се предлагат с 30% по-тънка рамка и стилни, интерактивни и информативни циферблати, което допринася за още по-красив дизайн. Серията Galaxy Watch6 идва с по-голяма батерия, като само с осем минути бързо зареждане, можем да добавим допълнителни осем часа, идеални за проследяване на съня през нощта.

С бързия напредък в областта на технологиите можем да очакваме още иновации в смарт часовниците. Разширяването на функционалността, по-добри сензори и интелигентни алгоритми за анализ на данни ще направят тези устройства още по-неотразими и необходими в ежедневието ни.

Пътуването в света на технологиите на Samsung е белязано от непрестанен стремеж към иновации. От предефинирането на пейзажа на смартфоните и непоклатима убеденост в потенциала на сгъваемия формат, през възможностите на смарт часовниците, до нови стандарти за визуално изживяване с таблетите, екосистемата от Samsung устройства оформят начина, по който преживяваме и взаимодействаме със света.

Подкрепете независимата българска журналистика, като се абонирате за съдържанието ни в Patreon

ПОДКРЕПИ INGLOBO

ПОЛУЧАВАЙ НАЙ-НОВОТО ОТ INGLOBO НА МЕЙЛА СИ. ЗАПИШИ СЕ ТУК:

cartmagnifierchevron-down

Ние използваме бисквитки, за да ви предоставим най-доброто онлайн изживяване. Като се съгласявате, приемате използването на бисквитки в съответствие с нашата политика за бисквитки.

Настройките за поверителност са запазени!
Настройки

Когато посещавате който и да е уеб сайт, той може да съхранява или извлича информация във вашия браузър, най-вече под формата на бисквитки. Контролирайте вашите лични услуги за бисквитки тук.Позволява ни да ви показваме по-подхоящо за вас съдържание, сбързано с InGlobo, във Facebook.

Откажете всички
Приемете всички Услуги