Една гурме вечеря под звездите

Кога: 16.06.2022 г., 19 ч. Вратите отврят в 17:30ч.
Къде: Ресторант Talents при Kitchen 59

 

InGlobo ви кани на поредното събитие от поредицата „Ловци на истории“. Главен герой в него ще е хубавата храна. Ще я приготвят няколко майстори в кухнята, които ще разкажат и за своя път в търсене на добрия вкус. На сцената този път ще видите личности, известни със своя професионален опит в кулинарията, но същевременно са нови лица и носят нов смисъл.

Храната винаги е била вдъхновение и творчество за човечеството. Тя е търсене, усещане, сетивност. “Храната, която създава истории” разказва за хората, които градят своя живот около храната. Освен че ще ни поглезят със своите неповторими блюда, гостите ще открехнат завесата и за любовната си връзка с храната, за това какво ги вдъхновява, учи и движи напред, в разговор с водещите Свилен Георгиев, главен редактор на списание InGlobo и водещ на подкаста InСтории, и Валерия Ангелова – Джак, водещ на подкаста Дроб&Чили.

Какво ще се случва?

  • Дискусия в неповторимия стил на Ловци на истории с шеф готвачите на сцена
  • Дегустация на специално тристепенно меню-хапки със селектирани напитки, приготвено от шеф готвачите
  • Разговор с публиката

Кулинарното ни пътешествие в света на историите ще започне с Ангел Василев и Мирослава Нейчева от MIAM. Те ще възбудят вкусовите ни рецептори със своите неповторими предястия.

После ще дойде ред на Любен Койчев от HRC Culinary Academy, главен готвач на ресторант „Таланти“. Той ще ни зарадва с авторските си предложения за основната част на вечерята.

Сладкия финал на гурме приключението ще сложи Мария Жекова, Master Chef на България за 2021 г. Сигурни сме, че за десертите ѝ ще се разказват легенди дълго след събитието.

Менюто ще включва:

  • Предястия:

    • 4 вида мини бургери – риба, веган, месни и експлозия от различни съставки
    • Поднесени с чаша вино от AYA Estate Vineyards
  • Основни:

    • Черноморски сафрид с конфитирани градински домати и чубрица
    • Балканска пъстърва готвена в пчелен восък с горски билки и резене
    • Вариация на спаначена баница с домашно точени кори, билково масло, зрял овчи кашкавал и мус от коприва
    • Поднесени с чаша вино от AYA Estate Vineyards
  • Десерти:

    • Трио “бъз и коприва”:
    • Мини сладолед лешник и бъз
    • Кейк с коприва и крем от бъз
    • Бонбон от бъз с крем и гел от маточина
    • Поднесени с чаша вино от AYA Estate Vineyards

 

Събитието се организира с неоценимата подкрепа на Mastercard, MINI България, AEG и AYA Estate Vineyards.

Ще се радваме да споделим една вкусна и смислена вечер под звездите!

НАШИТЕ ГОСТИ ЗВЕЗДИ

  • Ангел Василев и Мирослава Нейчева

    Ангел Василев и Мирослава Нейчева

    СЪЗДАТЕЛИ НА MIAM

    MIAM е концепция за вкусно, различно и запомнящо се хранене, при това извън сцената на традиционен ресторант. MIAM e нещо повече от кетъринг. MIAM е колектив от креативни хора, професионални готвачи, които правят нещата различно: приоритизират хубавата храна, насърчават нови идеи и създават общност от хора, с които променят градската среда.

    В MIAM основни ценности са свободата, страста и ентусиазма да се приготвя вкусна, пълноценна и добре изглеждаща храна. Чрез старателно подбрана и добре приготвена храна МIAM показват на клиентите своята индувидуалност, загриженост и стремеж към по-добър живот. Това те постигат като използват най-добрите, чисти, локални и сезонни продукти и добавят своите знания и индивидуален стил. По този начин клиентите винаги получават личен подход и услуга отговаряща на техните желания и ценности.

  • Шеф Любен Койчев

    Шеф Любен Койчев

    ГЛАВЕН ГОТВАЧ В РЕСТОРАНТ ТАЛАНТИ

    Любен Койчев стартира кулинарния си път едва 14-годишнен, в родния си град - Габрово. След като завършва гимназия, той се обучава в HRC Culinary Academy и започва своята международна кулинарна кариера в ресторанти в Холандия, Белгия и Хърватия. През последните 6 години той миксира своите умения, управлявайки кулинарния екип на MasterChef България и бидеки дясната ръка на шеф Виктор Ангелов и кулинарен координатор на Hell`s Kitchen Bulgaria. Бил е главен готвач на ресторанти Andre на Андре Токев и Chefs на Виктор Ангелов. Шеф Койчев има страст към екзотичните подправки и нетрадиционни продукти. Идеите са му повече от оригинални, а духът му безспорно носи усмивки на всеки гост в ресторант “Таланти”. В момента, шеф Койчев е главен готвач в ресторант “Таланти”, споделяйки своите знания и страст към храната със студенти от 3-ти семестър на HRC Culinary Academy.

  • Мария Жекова

    Мария Жекова

    ПОБЕДИТЕЛ В MASTERCHEF 2021

    Мария е фотограф по професия, но кулинар по душа. През 2021 г. печели първо място в кулинарното предаване MasterChef, а от зимата на 2021 година се труди по претворяването на старо картофохранилище в село в Родопите, в място за обичаи, придобиване на познание за природата и разбира се стойностна храна. Мария вярва в храната като сила и средство за здраве и пълноценен живот. Свежестта и деликатните аромати на море, на гора, вкусът на сезонате - това е за което тя готви. И това я кара да изпитва дълбоко преклонение пред природата и творенията ѝ. Готвенето при нея винаги започва от качеството на продуктите и свършва там. А някъде по средата са уменията.

    “Чистата природна храна, в своя сезон, и без излишно човешко влияние се превръща във вкусна и питателна такава, защото тя вече носи в себе си всичко нужно, за да бъде пълнокръвно гастрономическо преживяване за небцето”.

cartmagnifierchevron-down

Ние използваме бисквитки, за да ви предоставим най-доброто онлайн изживяване. Като се съгласявате, приемате използването на бисквитки в съответствие с нашата политика за бисквитки.

Настройките за поверителност са запазени!
Настройки

Когато посещавате който и да е уеб сайт, той може да съхранява или извлича информация във вашия браузър, най-вече под формата на бисквитки. Контролирайте вашите лични услуги за бисквитки тук.



Позволява ни да ви показваме по-подхоящо за вас съдържание, сбързано с InGlobo, във Facebook.

Откажете всички
Приемете всички Услуги