InGlobo се завърна с гръмко партиInGlobo Speed Quiz провери знанията на феновете на списанието и умението им да се забавляват, а те преминаха теста с отличен по всички показатели.Завръщането на InGlobo само по себе си е щастлива новина, но това, което го направи още по-вълнуващо, беше събитието, с което отбелязахме новия старт на списанието за един по-интелигентен свят.

На 29 март столичният клуб City Stage посрещна над 200 нетърпеливи приятели, читатели и почитатели на InGlobo, дошли, за да се забавляват и да споделят радостта, че пак сме заедно.

InGlobo Speed Quiz, организиран с подкрепата на „Филип Морис България“, се превърна в епично парти, което всички присъствали, сигурни сме, ще помнят дълго. Заради емоциите, създадени от самите гости, и защото това не беше обикновено събитие. Мисията на InGlobo винаги е била не само да осигурява на читателите си добре прекарано време, но и да им предлага много нови знания, затова сега решихме да ги поканим да демонстрират своите.

Повече от 50 отбора отговориха на предизвикателството и се включиха в основната част на събитието – куиза с въпроси, свързани с темите, които редовно намират място на страниците на списанието. Оформени бяха пет тематични маси, през които състезателите преминаваха последователно – История и личности, Пътешествия, Изкуство, Наука и Технологии.

Стартът на събитието беше даден от г-жа Деница Димитрова, изпълнителен директор на медийната група Attica Eva, от която InGlobo вече е част. Тя благодари на всички, дали своя принос за създаването и развитието на списанието през годините. Главният редактор Свилен Георгиев също не спести своите благодарности – най-вече за читателите, превърнали InGlobo и в своя кауза.

А после започна голямата битка и още по-големият купон. Отборите заеха своите места по масите и се захванаха да отговарят на въпроси като: „Какво е оригиналното име на руската салата?“, „Коя е най-скъпата картина в света?“, „Какво правят служителите ошия в японското метро?“, „Къде животното ленивец се придвижва най-бързо?“ и „Какво правят космонавтите с пастата за зъби, след като си измият зъбите?“.

Най-добре представилите се тимове спечелиха интересни награди.

На всяка тематична маса тимовете разполагаха с по три минути, за да отговорят на по 20 въпроса, което направи състезанието още по-динамично. Отборите бяха заложили на различни стратегии. Някои внимателно обмисляха кой от трите предложени отговора да изберат, в резултат на което намаляваха и грешките си, но и броя на въпросите, до които успяваха да достигнат. Други пък, превъзбудени от играта, направо прелитаха през въпросниците по различните теми, а в спестеното по този начин време се отдаваха на сладки приказки със съдиите на масите.

Трудно е да се каже коя стратегия е по-успешна, защото още по време на самото състезание си личеше, че борбата е много оспорвана и равностойна. Това се потвърди и след изчисляването на резултатите. Въпреки че имаха общо по 100 въпроса, на които да отговорят, първите четири отбора се бяха побрали само в рамките на две точки, а челните два имаха еднакви резултати, което наложи да се изправят в пряк двубой помежду си. В този своеобразен тайбрек тимовете трябваше да отговорят на още по пет въпроса с повишена трудност в рамките на една минута за всяка от темите. Дори и след тези допълнителни 25 въпроса само една точка раздели победителите от достойните им подгласници.

Победителите от отбора InSpired

InGlobo Speed Quiz нямаше да е истинско състезание без награди за най-добре представилите се. Шампионите от отбора InSpired ще имат още един повод да летят в облаците – наградата им е издигане с балон, осигурено от SkyVision. „Сребърните медалисти“ от Januarius MacGahan Sofia ще могат да посетят концерта на Джонатан Брий благодарение на организаторите на събития ReelFeel, а заелите трето място членове на отбора „Пандите“ получиха книги, предоставени от издателство „Жанет 45“. И трите тима спечелиха по една настолна игра от магазина за хоби и игри „Фантасмагория“, както и бира за всички свои играчи от магазините за craft бира 100 Beers. С бира поляха успеха си и веселите участници в екипа „Дона и приятели“, спечелили специалната награда за най-щур и креативен отбор.

Анелия Иванова, мениджър комуникации на „Филип Морис България“, връчи призовете на достойните подгласници от Januarius MacGahan Sofia.

Отличените отбори бяха четири, но сме сигурни, че и за всички останали най-голямата награда всъщност е това, че отново могат да държат InGlobo в ръцете си. За гостите на събитието това важеше в съвсем буквален смисъл – за всеки беше осигурен по един безплатен екземпляр от новия брой 30 на списанието.

Събитието беше на практика първият случай, в който общността на InGlobo (или по-точно част от нея) се събра на едно място. Ще ви издадем една тайна – истинско удоволствие беше да се срещнем с толкова интелигентни и любопитни, добронамерени и изключително готини хора, споделящи жаждата за знания и любовта към списанието.

„Пандите“ заеха третото място в класирането.

На всички присъствали благодарим за това масово избухване на положителна енергия, което рядко може да се изпита. А всички останали очакваме следващия път. Повярвайте ни, заслужава си! Ако пък не ни вярвате, попитайте играчите в InGlobo Speed Quiz. Ще ги познаете по широките усмивки.

„Дона и приятели“ заслужиха наградата за най-весел отбор.